auto
267

Renderi Golfa VIII pokazuju šta možemo očekivati od nove generacije

Klix.ba
Volkswagen radi na redizajnu modela Golf, a na internetu su se pojavili renderi koji otkrivaju kako bi mogla izgledati osma generacija.

Golf VIII će biti predstavljen krajem ove ili početkom sljedeće godine, a sudeći prema renderima, imat će Audijeve laserske farove, što će biti slučaj barem kod bolje opremljenih modela. Prednji kraj izgleda agresivnije zahvaljujući oštrijim linijama u odnosu na aktuelni model. Pažnju privlače i LED dnevna svjetla u obliku slova C, koja su integrisana u prednji branik.

Iako će nositi oznaku Mk8, novi Golf će zapravo biti redizajnirana verzija modela Mk7, baš kao što je to bio slučaj s modelim Mk5 i Mk6. To znači da će koristiti poboljšanu MQB platformu, baš kao što će to boti slučaj s redizajniranom Škodom Octavijom i Seatom Leonom.

Magazin OmniAuto je objavio da Golf više neće biti dostupan u trovratnoj verziji, jer je potražnja veoma mala.

Već je poznato da će novi Golf imati tehnologiju kontrole pokretom, koja je predstavljena na Consumer Electronics Showu u Las Vegasu. Intotainment sistem ovog automobila će podržavati MirrorLink, Android Auto i Apple CarPlay sisteme.

Osim većih dizajnerskih promijena, novi Golf će imati "blagu" hibridnu verziju sa 1,0-litarskim trocilindričnim motorom, turbopunjačem i baterijom, koja će trošiti 4,7 litara goriva na 100 pređenih kilometara.