Render modernog Golfa u retro stilu neodoljivo podsjeća na legendarnu "dvojku"

Render modernog Golfa u retro stilu neodoljivo podsjeća na legendarnu "dvojku"
515
D. B.
20.9.2019. u 16:09
43
komentara
515

dijeljenja
Render modernog Golfa u retro stilu neodoljivo podsjeća na legendarnu "dvojku"
Umjetnik Nikita Chuyko je na portalu kolesa.ru objavio rendere koji prikazuju kako bi mogla izgledati osma generacija Volkswagenovog Golfa u retro verziji.
Ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da je dizajn inspirisan prvom i drugom generacijom legendarnog modela Golf, što je Chuyko i potvrdio.

Zamišljeni moderni Golf retro dizajna ima rešetku hladnjaka sačinjenu od horizontalnih letvica, a naprijed su i dobro poznata okrugla svjetla. Stražnja svjetla su postavljena visoko, a prostor za registarske oznake je također visoko, veoma blizu stražnjeg stakla kao što je slučaj kod Golfa druge generacije.Naravno, Golf VIII neće izgledati ovako, što smo mogli vidjeti i na fotografijama koje su se u proteklim mjesecima pojavile na internetu. Osma generacija će biti predstavljena u oktobru, a očekuje se da će biti slična prethodnoj.

U januaru ove godine se pojavio izvještaj o tome da VW razvija novi Golf Light, automobil koji bi pokretao poznati 1,0-litarski benzinski motor s turbopunjačem uparen s petostepenim manuelnim mjenjačem, dok bi navodno opcija bio automatski DSG mjenjač.U unutrašnjosti se očekuje jednostavna tehnologija i mnogo plastike, a eksterijer bi trebao biti inspirisan prvom generacijom Golfa. Cijena bi trebala biti niska kako bi bila prihvatljiva mladim ljudima.
Prijavi grešku


Komentari (43)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...