Mašti na volju
515

Render modernog Golfa u retro stilu neodoljivo podsjeća na legendarnu "dvojku"

D. B.
Umjetnik Nikita Chuyko je na portalu kolesa.ru objavio rendere koji prikazuju kako bi mogla izgledati osma generacija Volkswagenovog Golfa u retro verziji.

Ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da je dizajn inspirisan prvom i drugom generacijom legendarnog modela Golf, što je Chuyko i potvrdio.

Zamišljeni moderni Golf retro dizajna ima rešetku hladnjaka sačinjenu od horizontalnih letvica, a naprijed su i dobro poznata okrugla svjetla. Stražnja svjetla su postavljena visoko, a prostor za registarske oznake je također visoko, veoma blizu stražnjeg stakla kao što je slučaj kod Golfa druge generacije.

Naravno, Golf VIII neće izgledati ovako, što smo mogli vidjeti i na fotografijama koje su se u proteklim mjesecima pojavile na internetu. Osma generacija će biti predstavljena u oktobru, a očekuje se da će biti slična prethodnoj.

U januaru ove godine se pojavio izvještaj o tome da VW razvija novi Golf Light, automobil koji bi pokretao poznati 1,0-litarski benzinski motor s turbopunjačem uparen s petostepenim manuelnim mjenjačem, dok bi navodno opcija bio automatski DSG mjenjač.

U unutrašnjosti se očekuje jednostavna tehnologija i mnogo plastike, a eksterijer bi trebao biti inspirisan prvom generacijom Golfa. Cijena bi trebala biti niska kako bi bila prihvatljiva mladim ljudima.