|

Proglašeni offroad šampioni BiH

Proglašeni offroad šampioni BiH
0
S
Sarajevo-x.com
14.2.2011. u 10:30
6
komentara
0

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
Offroad savez Bosne i Hercegovine proteklog vikenda je održao zvanično proglašenje najboljih takmičara u svim klasama, a koji su se takmičili u protekloj sezoni.
Za razliku od ostalih disciplina autosporta u Bosni i Hercegovini, offroad takmičenja u ovoj i protekloj godini doživjela su priličan procvat, kako po pitanju vozačkog kadra, tako i u smislu same količine takmičenja u kalendaru.

Nakon još jedne odlične sezone koja se sastojala od čak osam trka održanih u Banja Luci, Posušju, Zvorniku, Busovači, Blidinju, Vitezu i Brčkom, Offroad savez Bosne i Hercegovine i zvanično je proglasio najbolje offroad takmičare u svim klasama, i to u prigodnom ambijentu Blidinja u hotelu Hajdučke vrleti.

U Klasi 1 tako se najviše istakao Aleksić Savko, koji je svojim rezultatima zaslužio šampionsku titulu, dok su ga pratili Stojanović Dejan na drugom mjestu, te Mlađenović Igor na trećem mjestu.

Klasa 2 u kojoj je ove godine bilo i najviše takmičara, protekla je u dominaciji Kemala Ormana iz Kiseljaka, koji je ove godine došao do šampionske titule u ovoj klasi, a iza njega drugo mjesto je pripalo Mišković Draganu, te treće mjesto Kozina Danijelu.

Titula u Klasi 3 pripala je Tomislavu Triviću, dok je za vicešampiona ove klase proglašen Šurković Adil. Treće mjesto u trećoj klasi pripalo je Cvjetinović Krsti.

Također, proglašeni su i najbolji u poretku klubova, pa se tako u toj konkurenciji najviše istakao klub Eko Drina Zvornik, kojem je pripalo prvo mjesto u Šampionatu te i šampionska titula. Drugoplasirani klub u protekloj sezoni je AMK SA-Offroad iz Sarajeva, dok je treće mjesto pripalo AMK Busovača.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...