{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Proglašeni offroad šampioni BiH

S
14.2.2011. u 10:30
0
6
Proglašeni offroad šampioni BiH
0
Offroad savez Bosne i Hercegovine proteklog vikenda je održao zvanično proglašenje najboljih takmičara u svim klasama, a koji su se takmičili u protekloj sezoni.
Za razliku od ostalih disciplina autosporta u Bosni i Hercegovini, offroad takmičenja u ovoj i protekloj godini doživjela su priličan procvat, kako po pitanju vozačkog kadra, tako i u smislu same količine takmičenja u kalendaru.

Nakon još jedne odlične sezone koja se sastojala od čak osam trka održanih u Banja Luci, Posušju, Zvorniku, Busovači, Blidinju, Vitezu i Brčkom, Offroad savez Bosne i Hercegovine i zvanično je proglasio najbolje offroad takmičare u svim klasama, i to u prigodnom ambijentu Blidinja u hotelu Hajdučke vrleti.

U Klasi 1 tako se najviše istakao Aleksić Savko, koji je svojim rezultatima zaslužio šampionsku titulu, dok su ga pratili Stojanović Dejan na drugom mjestu, te Mlađenović Igor na trećem mjestu.

Klasa 2 u kojoj je ove godine bilo i najviše takmičara, protekla je u dominaciji Kemala Ormana iz Kiseljaka, koji je ove godine došao do šampionske titule u ovoj klasi, a iza njega drugo mjesto je pripalo Mišković Draganu, te treće mjesto Kozina Danijelu.

Titula u Klasi 3 pripala je Tomislavu Triviću, dok je za vicešampiona ove klase proglašen Šurković Adil. Treće mjesto u trećoj klasi pripalo je Cvjetinović Krsti.

Također, proglašeni su i najbolji u poretku klubova, pa se tako u toj konkurenciji najviše istakao klub Eko Drina Zvornik, kojem je pripalo prvo mjesto u Šampionatu te i šampionska titula. Drugoplasirani klub u protekloj sezoni je AMK SA-Offroad iz Sarajeva, dok je treće mjesto pripalo AMK Busovača.

Osvježeni i10 stigao u BiH

14.02.2011. u 12:30

Spremna nova KIA Rio

11.02.2011. u 19:59
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: