auto
0

Predstavljen Hyundai i20 WRC, najavljeni N modeli visokih performansi

Klix.ba
Kompanija Hyundai je predstavila svoj model i20 s WRC specifikacijama na događaju organizovanom u Frankfurtu, gdje su najavljeni i planovi za N modele visokih performansi.

Hyundai je ne tako davno bio daleko od respektabilnog proizvođača automobila, a danas ne samo da ima solidne automobile, nego je "napao" i WRC teritorij, a najavio je i snažne modele sa tehnologijom osmišljenom na osnovu svojih reli iskustava.

Relijaški i20 je predstavljen u Frankfurtu gdje je Thierry Neuville predstavljen kao vozač. Predstavljen je i vodeći timski vozač, a to je Juho Hanninen. Dio Hyundaijevog Shall World Rally tima će biti i Dani Sordo te Chris Atkinson, koji će se takmičiti 2014. godine.

Hyundai je najavio i N modele koji će predstavljati kompanijine modele visokih performansi. Oznaka N je odabrana tako da asocira na kompanijin tehnički centar u Namyangu u Južnoj Koreji.

Prvi Hyundai sa oznakom N će biti snažni i20, koji će se u prodaji naći 2014. godine. Nakon njega će doći i snažnije verzije Genesis Coupe i Veloster Turbo.

Vezani članci