Ogromna šteta
0

Požar na teretnom brodu u Atlantskom okeanu uništio brojne skupocjene automobile

D. B.
Požar koji je izbio na teretnom brodu Felicity Ace načinio je ogromnu štetu jer su uništeni brojni skupocjeni automobili.

Brod koji služi za transport automobila plovio je Atlantskim okeanom na putu prema SAD-u, ali je zbog požara hitno evakuisan. Šteta u požaru je ogromna, a potvrđeni podaci govore da se na brodu nalazilo više od 1.000 Porscheovih i najmanje 189 Bentleyjevih automobila.

Šanse za spašavanje automobila nema, a brod sada pluta bez posade.

Isti broj je u januaru prevozio određen broj automobila iz Volkswagen Grupe, uključujući deset primjeraka modela Bentley Bentayga, Flying Spur Continental GTC, a tu je bilo i deset Lamborghinijevih Huracana te 11 primjeraka Lamborghinijevog SUV-a Urus.

Lamborghini se još nije oglasio s informacijama da li su se na brodu nalazili neki njegovi automobili.

Na brodu je bilo oko 2.500 autombila, od čega čak 1.100 Porscheovih, dok ostale čine Audijevi, Volkswagenovi i pomenuti Bentleyjevi automobili.

Uzrok požara zasad nije poznat, ali je definitivno bio opasan po posadu jer je došlo do hitne evakuacije. Ukupno 22 člana posade spasila je portugalska mornarica i obližnji brodovi koji su došli kako bi pomogli operaciju spašavanja.