Opcija za avanturiste
10

Porsche priprema opremu koja bi mogla obradovati vlasnike prvog Cayenna

E. L.
U odjelu Porsche Classic pripremaju zanimljiv asortiman opreme koju će uskoro ponuditi vlasnicima Cayennea prve generacije koji su spremni za odlazak u nepoznato.

Porsche je svoj prvi SUV predstavio 2002. godine. I dok su se tradicionalisti ljutili zbog poteza odgovornih u Zuffenhausenu, vjerovatno nisu znali da je upravo Cayenne bio model koji je spasio slavnu njemačku automobilsku kompaniju i ostvarenim profitom joj omogućio da i dalje pravi svoje čuvene sportske modele među kojima se ponajviše ističe 911.

Dvadeset godina poslije, u odjelu Porsche Classic pripremaju zanimljiv asortiman opreme koja će uskoro biti dostupna vlasnicima Cayenna prve generacije. Posao objašnjavaju činjenicom da je Cayenne prve generacije za deset godina kupilo oko 275.000 kupaca širom svijeta, a veliki broj primjeraka i dalje se vozi.

Na zvaničnim fotografijama može se vidjeti da će odjel Porsche Classic za prvi Cayenne uskoro ponuditi nekoliko aplikacija za ukrašavanje/personifikaciju karoserije, a tu su i drugačije felge na kojima su veće terenske gume, zavjesice za blato, dodatna svjetla, krovni nosači za šator ili dodatni prtljag, kanisteri za gorivo, kuka za vuču, podloge za pomoć prilikom izvlačenja iz blata/snijega, ojačana zaštita motora i ovjesa...

Dodatna oprema bit će u Porsche Classic katalogu kada se završi njeno testiranje, a u Porscheu su uvjereni da će se mnogim vlasnicima svidjeti ideja da posjeduju nešto drugačiji i "avanturistički raspoložen“ Cayenne.