Želite personalizaciju?
7

Porsche Exclusive pokazao detalje koji se opciono nude za novi 911 Turbo S

E. L.
U Porscheovom odjelu za personalizaciju već su pripremili nekoliko opcionih dodataka za kupce novog Porschea 911 Turbo S čija isporuka počinje u drugoj polovini godine.

Prije odlaska u neku od mnogobrojnih tuning kompanija, kupci koji žele nešto drugačiji Porsche 911 mogu se obratiti i entuzijastima koji rade u odjelu Porsche Exclusive u kojem su već predstavili nekoliko elemenata za personalizaciju nedavno predstavljenog modela 911 Turbo S (Serija 992) čija osnovna cijena u Njemačkoj iznosi 218.212 eura.

Na fotografijama se može vidjeti da je trenutno najsnažniji model iz Serije 992 opremljen oblogama pragova (u boji karoserije) i crnim elementima visokog sjaja oko stakala, a na karoseriji se ponajviše ističe novi komplet dvobojnih 20 i 21-inčnih aluminijskih felgi.

Za pojedine detalje u kabini, čija boja može biti jednaka boji karoserije, nisu potrebna dodatna izdvajanja, a ukupnim performansama automobila svakako će pomoći i opcioni paket za smanjenje mase (Lightweight Package) koji isključuje instaliranje zadnjih sjedišta, a uključuje lakše obloge zvučne izolacije i lakša stakla.

Podsjećanja radi, novi 911 Turbo S pokreće 3,8-litarski 6-cilindarski biturbo boxer motor koji proizvodi 650 konjskih snaga i 800 Nm najvećeg obrtnog momenta. Prijenos snage na obje osovine obavlja se posredstvom 8-stepenog automatskog mjenjača s dva kvačila, a sve zajedno dovoljno je za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,7 sekundi i 330 km/h.