Trkač u odijelu
28

Pogledajte kako je BMW M5 Competition protutnjao Nürburgringom

Klix.ba
U odnosu na ranije mjeren standardni model, BMW M5 Competition na stazi Nürburgring Nordschleife brži je više od tri sekunde.

Novinar njemačkog magazina Sport Auto Christian Gebhardt prošle godine je iza upravljača BMW-a M5 (600 KS) stazu Nürburgring Nordschleife "zatvorio“ u vremenu 7:38.92. U Minhenu su u međuvremenu svoju supersportsku limuzinu ponudili u verziji M5 Competition, pa su se Gebhardt i ekipa opet okupili na Nürburgringu.

Imajući u vidu da masa modela M5 Competition iznosi 1.982 kilograma, Gebhardt je s dodatnim potencijalom motora (625 KS) u istim uslovima na stazi ostvario vrijeme 7:35.90 što je, s obzirom na spomenutu masu, veoma dobar rezultat.

Podsjećanja radi, nekoliko produkcijskih automobila s četvero vrata koji su mjereni na Nürburgringu (Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, AMG GT 63 S 4-Door Coupe i Jaguar XE SV Project 8) i dalje su ispred BMW-ove Competition priče, uz dodatak da Jaguarov "razarač“ prilikom mjerenja (7:21.23) nije imao zadnja sjedišta, a promjene na tabeli među četverovratnim karoserijama uskoro bi mogao izazvati BMW M8 Gran Coupe.

Vezani članci