Na svečanoj zabavi i premijeri
0

Peugeot 508 stigao i u Banju Luku

Sarajevo-x.com
Na svečanoj zabavi u Banjoj Luci, Peugeot je svojim partnerima, klijentima i predstavnicima medija predstavio novi model 508 i organizovao ugodnu večer uz mnoga iznenađenja.

“Večerašnje druženje je i prilika da se zahvalimo našim partnerima i klijentima na povjerenju i na podršci, jer samo zbog njih i uz njihovu pomoć Peugeot se u BiH pozicionirao kao jedan od vodećih automobilskih brendova. Kroz naše aktivnosti, nove modele i akcije koje redovno pripremamo za sve naše kupce želimo i dalje graditi naše partnerstvo i omogućiti im da voze automobile koji se uklapaju u njihov životni stil i koji ispunjavaju njihova očekivanja”, istakao je Slađenko Galić, direktor kompanije Verano Motors, ovlaštenog Peugeot koncesionara u Banjoj Luci.

Prezentaciji modela Peugeot 508, koji je dostupan u salonskoj i SW verziji, i koji kombinuje elegantan dizajn i emocije sa novom generacijom e-HDi motora, prestižnim i dinamičnim izgledom i udobnošću, prisustvovao je i Pedro Regalado, menadžer Balkan zone iz sjedišta Peugeota u Parizu.

“Kao i njegovi prethodnici, ovaj model je idealno vozilo za poslovne ljude, za ljude koji žele da uživaju u vožnji i svakoj sekundi koju provedu u svom vozilu. A toliko vam mogu obećati jer Peugeot 508 zna šta je vrijeme ispunjeno kvalitetom. 2010. godinu Peugeot je na globalnom nivou završio sa veoma dobrim rezultatima i sa ambicioznim planovima ušao u 2011. Rezultati su pokazali da je Peugeot drugu godinu za redom vodeća francuska automobilska marka i na tabeli najtraženijih vozila na svijetu popeo se sa desetog na deveto mjesto, dok je na evropskom poretku također ostvario bolju poziciju i sada zauzima četvrto mjesto. Sa 508-icom i drugim novitetima nastavljamo ofanzivan pristup i sigurni smo da ćemo ispuniti naše ambiciozne planove”, istakao je Regalado.

Peugeot 508 je dostupan uz bogatu ponudu motora, snage od 82 do 150 kW (112 do 204 KS).

Prvi put javnosti Bosne i Hercegovine Peugeot 508 predstavljen je u prošli petak na Vlašiću, na prezentaciji koju je organizovala kompanija Vermont.