{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pet zvjezdica za Peugeot 5008

S
30.11.2009. u 11:16
0
0
Pet zvjezdica za Peugeot 5008
0
Pet zvjezdica za Peugeot 5008
EURO NCAP je od drugog mjeseca 2009. godine uveo još strožije i zahtjevnije kriterije za testiranje nazvano "EURO NCAP 2009 Global Rating Test", koji objedinjuje zaštitu odraslih osoba, zaštitu djece i zaštitu pješaka istovremeno uzimajući u obzir standardne pomoćne sisteme vozila poput ESP-a, upozorenja za sigurnosni pojas, tempomat i drugo. Peugeot 5008 je postigao najbolje moguće rezultate na novom EURO NCAP testu i sa pet zvjezdica potvrđuje da je sigurnost putnika pri vožnji prioritet za ovo vozilo.
Rezultati testa su pokazali da su svi putnici u Peugeotu 5008 u slučaju sudara, zahvaljujući primarnom, sekundarnom i tercijarnom sistemu, maksimalno zaštićeni.
Ovim rezultatom Peugeot 5008 prati stope 3008-ice, kompaktnog crossovera koji je također postigao pet zvjezdica.

Zbog novih kriterija Peugeot je ponovo testirao i svoje modele 308 i 308 CC koji su i na novom testu još jednom potvrdili uspješne rezultate iz prethodnih godina.
Uspješni rezultati potvrđuju da je primarna, sekundarna i tercijarna sigurnost u srcu Peugeot strategije.

Primarna sigurnost, čija je uloga izbjeći nezgode, rezultira visokom stabilnošću vozila na cesti što je svojstveno svakom Peugeot modelu.

Pored toga za Peugeot 5008 se vežu i inovativni sistemi poput head-up displaya i distance alerta koji osiguravaju sekundarnu sigurnost, komfor i mir za sve putnike.

Pored primarne i sekundarne sigurnosti većina Peugeot modela od 2003. godine odlikuju se i visokom tercijarnom sigurnošću koja smanjuje posljedice nakon sudara i koja uključuje Peugeot servis za hitne slučajeve koji je dostupan u osam zemalja i do sada je pomogao oko 3.200 ljudi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: