Još jedno remek-djelo
41

Overfinch za Range Rover iz 1993. godine traži 400.000 dolara

D. B.
Overfinch je pripremio još jedan impresivan projekt namijenjen onima s "dubokim džepom", a baziran je na Range Roveru iz 1993. godine.

Land Rover Range Rover je simbol uspjeha, a bogati i poznati ga i dalje žele u svom posjedu jer predstavlja premium luksuzni SUV. Ipak, nekada je Range Rover bio namijenjen onima koji vole uživati u vožnji na selu te često sići s asfalta u off-road avanturu.

Druga generacija Range Rovera se pojavila početkom devedesetih te se može smatrati jednim od prvih istinski luksuznih SUV-ova, no prema današnjim standardima bi se na njega gledalo kao na traktor s četvera vrata. Međutim, tu "uskače" Overfinch, britanska kompanija specijalizirana za neke od najboljih Land Rovera ikada. Overfinchevi eksperti zaista znaju svoj posao i sa sigurnošću će uspjeti u naumu da istaknu Range Rover iz mase.

Range Rover prikazan na fotografijama je proizveden 1993. godine i dizajnira specijalno za ljubitelje sela, a riječ je Field Edition verziji. Ipak, u ovom slučaju je SUV prošao savršeno detaljnu restauraciju do posljednjeg šarafa, a ona uključuje brojna poboljšanja šasije, pogona i unutrašnjosti, dok je originalni eksterijer zadržan. Karoserija je lakirana u Emerald zelenu boju.

SUV je dobio 16-inčne Overfinch alumijske felge te moćan ovjes, kao i unaprijeđeni prednji i stražnji diferencijal, ojačanu mjenjačku kutiju i izdržljivije poluosovine.

Ispod haube se nalazi tunirani 6,2-litarski V8 motor koji razvija 424 KS i 582 Nm obrtnog momenta, a snaga se šalje na sva četiri točka putem 6-stepenog automatskog mjenjača. Također, SUV je dobio i kočnice visokih performansi.

Unutrašnjost je spektakularno uređena, presvučena je kožom, nebo je od antilopa, a krase je i ručno izrađeni detalji od drveta oraha. Tapacirung je izrađen od janjeće vune, a unutrašnjost je opremljena modernom tehnologijom koja uključuje navigaciju, vrhunsko ozvučnje i drugo.

Nazad je drvena kutija za oružje, a stražnja sjedišta se preklapaju na klasičan način.

Overfinch za svoj projekt traži 382.900 dolara plus porez, što znači da je ovaj SUV gotovo dvostruko skuplji od potpuno opremljenog novog Range Rovera.