Mašti na volju
10

Ovako bi mogao izgledati X7 M kao najsnažniji BMW-ov SUV svih vremena

Klix.ba
BMW-ov najnoviji SUV je X7, najveći je, najudobniji i najskuplji model ove kompanije koji možete kupiti. No, ipak uvijek može više i bolje, tako da se mnogi nadaju da će vidjeti još snažniji model. X-Tomi Design je objavio render kojim dočarava kako bi mogao izgledati.

Na prvi pogled se primjećuju masivni usisnici zraka na prednjem braniku, širi lukovi točkova te plava boja eksterijera, kombinacija koja ostavlja utisak snažnog i moćnog SUV-a.

Ideja o modelu M7 nije nemoguća, a tokom ljeta su se pojavile špekulacije da BMW razmišlja o ovakvom SUV-u. Zasad nema nikakvih zvaničnih informacija, ali glasine daju nadu da ćemo jednog dana zaista vidjeti M SUV sa sedam sjedišta.

Takav model bi vjerovatno koristio 4,4-litarski V8 twin-turbo motor, koji u modelu X7 xDrive50i razvija 456 KS i 649 Nm obrtnog momenta, a to mu omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5,4 sekunde te maksimalnu brzinu od 250 km/h. Međutim, zbog M oznake bi snaga bila povećana na više od 600 KS, čime bi do "stotke" stizao još brže.

Da li će X7 M ugledati svjetlo dana, još uvijek nije poznato.

Vezani članci