auto
12

Ovako bi mogao izgledati novi Touran

Klix.ba
Na internetu je objavljen render Volkswagen Tourana koji nagovještava kako bi mogao izgledati novi model kada bude predstavljen na Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu u septembru.

Volkswagen već testira novi Touran, a prototipi su bili veoma dobro zaštićeni kamuflažom. Razlog tome je vjerovatno potpuno novi dizajn koji se nagovještava objavljenim renderom.

Kompaktni MPV će vjerovatno dodatno porasti, no to neće utjecati na težinu modela koji će koristiti MQB platformu. Umjesto toga, novi Touran bi mogao biti lakši od prethodnika za 100 kg.

"Kutijasti" izgled će uglavnom biti zadržan, što i nije iznenađenje jer ovaj oblik automobila nudi prostranu unutrašnjosti, koja je prioritet kupcima koji traže novi MPV.

Produženo međuosovinsko rastojanje će omogućiti više prostora za putnike koji sjede na zadnjim sjedištima, a veća vrata prtljažnika će omogućiti lakšu manipulaciju prtljagom.

Pogon na prednjim točkovima će biti standardan, ali će kupci opciono moći dobiti i 4MOTION pogon na sva četiri točka.

Ponuda motora i mjenjača će velikim dijelom biti preuzeta od modela Golf, ali bi se naknadno na tržištu mogao pojaviti i Cross Touran sa standardnim pogonom na sva četiri točka. On će biti namijenjen svim terenima i bit će dodatno podignut u odnosu na standardni model.