|

Otvoren Međunarodni sajam automobila u Kanadi

Otvoren Međunarodni sajam automobila u Kanadi
8
A
Anadolija
14.2.2014. u 12:19
15
komentara
8

dijeljenja
1/10 Foto: Anadolija
2/10 Foto: Anadolija
3/10 Foto: Anadolija
4/10 Foto: Anadolija
5/10 Foto: Anadolija
6/10 Foto: Anadolija
7/10 Foto: Anadolija
8/10 Foto: Anadolija
9/10 Foto: Anadolija
10/10 Foto: Anadolija
U Metro Convention centru u Torontu otvoren je jedan od najvećih sajmova automobila u Svijetu, Međunarodni sajam automobila Kanade (CIAS), a prvog dana sajam su posjetili predstavnici medija, dok će danas na svoje doći i svi zaljubljenici četverotočkaša.
Nakon doručka sa novinarima, zvaničnici Kanadske automobilske federacije su objavili i izabrane najbolje modele za 2014. godinu, koji su prošli brojne testove proteklih sedmica.

Mazdin model Mazda6 izabran je za najboljeg u kategoriji luksuznih vozila, dok je u kategoriji terenaca (SUV) najboljim proglašen Chryslerov Grand Cherokee.

Domaćin svečanog otvorenja sajma bio je Chrysler, a riječ je o kompaniji koja se odnedavno vodi pod novim imenom Fiat Chrysler Automobiles.

Nakon svečanosti otvaranja sajma koji će trajati do 23. februara, Crysler je predstavio i nove modele za 2015. godinu.

Među automobilima iz ekonomične klase najviše pažnje privlače Mercedes-Benzov model Smart, BMW-ov Mini Cooper, Hondin Fot, Fiatov 500 Pop i Nissanova Micra, za koju su u Nissanu uvjereni da će sa cijenom od 9.998 kanadskih dolara preplaviti ovo tržište.

Naravno, i ovog puta je stand sa luksuznim vozilima plijenio pažnju. Porsche, BMW i Mercedes su sa svojim novim modelima bili u žiži zanimanja novinara, kao i Jaguarov CX 17 model za 2015. godinu.

Tehnički timovi autoindustrije su i ove godine održali niz predavanja studentima automehaničkog smjera sa kanadskog Centennial koledža, a iz rukovodstva koledža tvrde da se ta praksa uspostavljanja direktnog kontakta studenata sa predstavnicima ove industrije pokazala veoma uspješnom i da je veliki broj studenata tako dobio posao.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...