Noviteti
3

Zvanično otkriveni SCG 003 Stradale i Competizione

Klix.ba
Kompanija Scuderia Cameron Glickenhaus je otkrila izgled svojih modela SCG 003 S (Stradale) i njegovog brata namijenjenog stazama za utrke, a to je SCG 003 C (Competizione).

Automobile je razvio isti tim koji je radio na modelu P4/5 baziranom na Enzu, kao i na modelu P4/5 Competizione. Sada je otkriven izgled trećeg modela koji nosi oznaku 003 i dostupan je kao cestovna verzija, ali i kao verzija sa specifikacijama za utrkivanje. Oba modela imaju šasiju od karbonskih vlakana.

Verziju sa cestovnim specifikacijama će pokretati twin-turbo V6 motor koji je trenutno u razvoju.

Trkaći automobil će imati poboljšanu verziju Hondinog V6 3,5-litarskog twin-turbo motora koji će razvijati 530 KS uz 700 Nm obrtnog momenta, a koji će biti uparen sa sekvencijalnim mjenjačem.

SCG 003C je težak samo 1.350 kg, a težina je raspoređena u odnosu 49:51. Automobil ima 18-inčne naplatke, KW prilagodljive amortizere, prednji i stražnji ovjes s dvostrukim poprečnim ramenima, kao i prednje i stražnje šipke protiv prevrtanja.

Zvaničnici kompanije Scuderia Cameron Glickenhaus tvrdi da da model SCG 003C, koji se može pretvoriti u cestovni automobil, ide na utrku 24 sata Nurburgringa, a isporuke modela SCG 003S će početi do kraja godine.