Noviteti
1

Zvanično otkriven Lincoln Navigator, debitovat će u Chicagu

Klix.ba
Lincoln je zvanično otkrio novi Navigator uoči njegovog predstavljanja na Sajmu automobila u Chicagu.

Zadatak Navigaatora je da bude konkurent Cadilacovom Escaladeu, a dobio je istaknuti poklopac motora, podijeljenu prednju masku sa dva HID svjetla i LED sijalicama. Karoserija je dobila hromirane detalje, redizajnirana su stražnja svjetla, a Navigator ima i 20-inčne aluminijske točkove.

Unutrašnjost je lijepo opremljena, tu je volan izrađen u kombinaciji drveta i kože, dugme za paljenje motora, kao i MyLincoln Touch infotainment sistem. Za izradu unutrašnjosti su korišteni kvalitetniji materijali, redizajniran je mjenjač, a tu je i treći red PowerFold sjedišta,

Ukoliko niste impresionirani, paket Reserve nudi ultra luksuzna kožna sjedišta, kožom presvučenu instrument zablu i Ziticote drvene detalje. Paket čine i 22-inčni aluminijski naplaci.

Ispod haube se umjesto 5,4-litarskog V8 motora nalazi novi 3,5-litarski twin-turbo V6 motor, koji razvija najmanje 370 KS uz 582 Nm obrtnog momenta. Uparen je sa šestostepenim automatskim mjenjačem, koji može biti uparen sa opcionim Control Track pogonom na sva četiri točka.

Navigator može biti opremljen i posebnim sistemom koji uz pomoć senzora svake dvije milisekunde kontroliše uslove na cesti te prilagođava ovjes, a rezultat je udobna vožnja.

Prodaja Lincoln Navigatora počinje najesen, a cijena još uvijek nije objavljena.

Vezani članci