Noviteti
13

Zero to 60 predstavio Mustang koji asocira na novi Ford GT

Klix.ba
U čast skorog početka proizvodnje Fordovog cestovnog modela GT, u kalifornijskoj tuning kompaniji Zero to 60 kreirali su Mustang GTT koji pojedinim detaljima treba da podsjeća na Fordovog pobjednika posljednjeg Le Mansa.

Iza akronima GTT (Grand Turismo Tribute) krije se aktuelni Ford Mustang na čijoj je atraktivnoj karoseriji izmijenjena nekolicina komponenti. Znatno agresivnijem izgledu doprinosi novi veliki centralni usisnik zraka, a tu je i novi poklopac motora sa velikim ventilacionim otvorima, ali i značajno prošireni blatobrani.

Priču zaokružuju centralno smješteni dvostruki hromirani završeci izduvnog sistema, novi zadnji difuzor zraka, redizajnirana kućišta zadnjih svjetala, dvostruki usisnici na bokovima i 22-inčne felge HPE Performance na kojima su gume Pirelli P-Zero.

Mustang GTT pokreće 5-litarski V8 motor (Coyote) koji s novom centralnom upravljačkom jedinicom i ProCharger mehaničkim kompresorom nudi oko 800 konjskih snaga. S dodatnim konjskim snagama stigle su i nove kočnice (Brembo), ali i nove komponente ovjesa koje su u Zero to 60 naručili iz kompanije Eibach.

U Zero to 60 tvrde da će se Mustang GTT, čija će prodaja krenuti početkom proljeća, jednako dobro snalaziti i na stazi i na cesti, a izvršni direktor kompanije, Kenny Pfizer, rekao je da GTT predstavlja optimalan spoj supersportskog i klasičnog "muscle" automobila.