Noviteti
7

VW za osvježeni Golf sada nudi i paket R-Line

Piše: E. T.
Atraktivni paket opreme R-Line opciono se nudi uz standardne pakete opreme i obje karoserijske varijante nedavno osvježenog Golfa, a svidjet će se kupcima koji ispred performansi ipak stavljaju izgled.

Posmatrano izvana, aktuelni Golf s paketom R-Line izdvajaju redizajnirani odbojnici, crne obloge pragova, novi zadnji spojler u boji karoserije i redizajniran zadnji difuzor iz kojeg vire dvostruki trapezoidni završeci izduvnog sistema. Tu su i nezaobilazne R-Line oznake na masci hladnjaka i prednjim blatobranima.

Uz R-Line paket Volkswagen kupcima nudi dvije dizajnerske opcije aluminijskih felgi koje su raspoložive u dvije dimenzije (17 i 18-inča).

Redizajnirani "bestseller" iz Wolfsburga u R-Line izdanju iznutra je prepoznatljiv po kožom obloženom sportskom upravljaču i ručici mjenjača. Obloge pragova, papučice i oslonac za lijevu nogu napravljeni su od nehrđajućeg čelika. Tu su i sportska sjedišta koja, uz doplatu, mogu biti obložena kožom, ali i obloga krova isključivo u crnoj boji.

Kontrastni konac korišten je za prošivanje tamnih tepiha, upravljača, panela na vratima i tabli, ručice mjenjača i ručice parkirne kočnice, a R-Line oznake na upravljaču i na displeju multimedijalnog sistema samo su podsjetnik da se ovaj Golf razlikuje od standardnih verzija.

U VW-u ne insistiraju na tome da paket R-Line uključuje izmjene na karoseriji i u putničkoj kabini pa se kupcima nudi mogućnost da izaberu kompletan paket ili samo izmjene na karoseriji. Za R-Line karoserijske komponente Volkswagen u Njemačkoj traži od 1.105 do 1.295 eura (u zavisnosti od standardnog paketa opreme), a ako se kupac odluči za potpuni tretman, to će ga koštati od 1.800 do 2.295 eura.