Noviteti
1

Volvo za oproštaj spremio XC90 Signature Edition

Klix.ba
Švedska automobilska kompanija svojim će kupcima ponuditi maksimalno opremljen Volvo XC90 koji će u skorije vrijeme biti zamijenjen novom generacijom.

Model Signature Edition tako je dobio sve "igračke" koje Volvo inače nudi u svojim automobilima. Baziran na R-Design paketu opreme, oproštajni XC90 dobio je i RSE multimedijalni sistem za putnike na zadnjim sjedištima, Volvo Premium audio-sistem, RTI navigacioni sistem, elektro-pokretan stakleni krov, grijana prednja sjedišta, kožom obloženu unutrašnjost sa aluminijskim detaljima i elektro-podešavanje zadnjih sjedišta.

Na karoseriji se mogu vidjeti aluminijski dodaci na kućištima retrovizora, poseban štitnik motora, zadnji difuzor, obloge pragova i krovni nosači. Drugačije su i 19-inčne Ixion felge. Priču zaokružuju xenon svjetla i zatamnjena zadnja stakla.

Cijena automobila u Francuskoj iznosi 62.850 eura, što je za 2.595 eura manje od cijene koju bi kupac trebao platiti za spomenutu opremu koja se prije ove edicije morala posebno doplatiti. Uz činjenicu da je početak prodaje novog modela XC90 veoma blizu, spomenuta cijena automobila mogla bi biti još niža.