Kuća na točkovima za 26.000 eura
20

FOTO / Volkswagen UK predstavio Caddy Maxi Camper

Klix.ba
Volkswagen United Kingdom predstavio je Caddy Maxi Camper čija početna cijena polazi od 23.397 funti, odnosno oko 26.000 eura.

Automobil sa pet sjedišta opremljen je sklopivim ležajem za dvoje, a tu je i hladnjak, mini sto i dvije stolice. Sa ukupnom dužinom koja iznosi 4,8 i visinom od 1,8 metara, ovo je najkompaktniji „kamper“ koji je Volkswagen ikada napravio u svom dosadašnjem opusu.

Ravni ležaj dug je 2 i širok 1,1 metar, a zajedno s njim stižu i zavjese koje se postavljaju sa unutrašnje strane prozora. Na peta vrata moguće je postaviti zatvorenu tendu dimenzija 2,3 x 2 metra. Ako se iz vozila izvadi spomenuti ležaj, Caddy Maxi Camper nudi od 1,6 do 3,2 kubna metra slobodnog prostora. Preklapanjem zadnjih sjedišta dužina prostora za utovar iznosi čak 1,8 metara. Caddy Maxi Camper može se dobiti uz dva dizelska motora, od kojih je slabiji 1,6-litarski TDI (102 KS), dok dvolitarski TDI raspolaže sa 140 KS.

U ponudi je i DSG mjenjač. Prosječna potrošnja slabijeg motora iznosi 5,2 litara, dok će jači u prosjeku trošiti 5,7 litara dizel goriva. Serijska oprema uključuje klima-uređaj, električno podesive grijane retrovizore, električno pokretane prednje prozore, svjetla za maglu, kožom obložen upravljač, putni računar, sjedišta podesiva po visini i tempomat. Društvo birate sami.