{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porasla prodaja Volkswagenovih privrednih vozila

14.5.2013. u 13:57
0
2
Porasla prodaja Volkswagenovih privrednih vozila
0
Porasla prodaja Volkswagenovih privrednih vozila
Prema prodajnim rezultatima za prva četiri mjeseca 2013. godine Volkswagen privredna vozila ojačala su i učvrstila poziciju tržišnog lidera u Bosni i Hercegovini u svojoj klasi koju drže u posljednjih četrnaest godina.
Unatoč teškoj ekonomskoj situaciji i intenzivnom radu konkurencije prodaja je u ovom periodu zabilježila najbolje rezultate u proteklih pet godina. Ukupno tržište privrednih vozila za navedeni period iznosi 344 jedinice, što je 28 posto više nego za isti period 2012. Volkswagen privredna vozila su plasirala 129 vozila, što predstavlja 37,5 posto tržišnog učešća, i rast prodaje za 38 posto u odnosu na prva četiri mjeseca prethodne godine.

Dobri prodajni rezultati odnose se na sve segmente u kojima je marka zastupljena. Najprodavaniji model je Caddy sa 75 plasiranih jedinica i tržišnim učešćem preko 65 posto u segmentu. Ukupno je prodat 31 Transporter T5, što iznosi 55 posto učešća ovog tržišnog segmenta. Posebno se ističe pozicija broj jedan u segmentu Craftera u kojem je konkurencija najizraženija, sa prodatih 18 jedinica i 23 posto tržišnog učešća. Prodato je i 5 Amaroka, što je dobar prodajni rezulatat za segment pickup vozila, na kojem je plasirano 15 vozila za prva četiri mjeseca i gdje je Volkswagen sa svojim modelom prisutan tek dvije godine.

Volkswagen očekuje da će trend prodaje privrednih vozila tokom 2013. godine ostati pozitivan. Iz ASA Auta, uvoznika marke za Bosnu i Hercegovinu, ističu zadovoljstvo postignutim prodajnim rezultatima i nastavak rada na unapređenju usluga za tržište naše zemlje.

U prilog tome ide i najava da će se krajem ovog mjeseca izvršiti isporuka vozila Caddy sa pogonom na zemni plin, prvih takvih u BiH. Ova vozila odlikuje ekonomičnost, jer troše zemni plin, koji je sa ekonomskog, ali i ekološkog stanovišta puno povoljniji nego benzin ili dizel. Motor zapremine 2000 kubnih metara zemni plin troši štedljivo i djelotvorno, smanjujući troškove goriva za 50 posto. Pored spremnika za zemni plin, tu je i 13-litarska benzinska rezerva sa kojom je Caddy na zemni plin u mogućnosti preći do 570 km. Ukoliko se radi o produženoj izvedbi modela Caddy Maxi, doseg se povećava na 700 km. Vozilo se može koristiti kao i svaki drugi Caddy, jer se spremnik plina nalazi ispod podnice vozila i time ni na koji način ne ograničava tovarni prostor, saopćeno je iz kompanije ASA Auto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: