Noviteti
0

Volkswagen u Detroitu predstavio Tiguan Allspace

Klix.ba
Iza dodatka Allspace krije se Tiguan čija je ukupna dužina u odnosu na standardni model povećana 215 milimetara.

Jedna od svjetskih premijera koje je Volkswagen upriličio na Sajmu automobila u Detroitu je i crossover Tiguan Allspace.

Zahvaljujući povećanom međuosovinskom rastojanju (110 milimetara) i većoj ukupnoj dužini (215 milimetara) u Volkswagen Tiguan Allspace može se smjestiti ukupno sedam putnika, ako se kupac odluči za opciona dva sjedišta koja u tom slučaju čine treći red sjedišta. Bez njih, ali i s njima ako su sklopljena, Tiguan će ponuditi znatno veći prtljažni prostor.

S većim međuosovinskim rastojanjem stiže više korisnog prostora za noge putnika u drugom redu, a u Volkswagenu su se pobrinuli da Tiguan u XL izdanju izvana bude malo drugačiji od standardnog modela pa je automobil dobio novi poklopac motora i masku hladnjaka.

Tiguan Allspace nudit će se s pogonom preko prednje ili preko obje osovine i koristit će istu gamu benzinskih (TSI) i dizelskih (TDI) motora, s rasponom snage od 150 do 240 KS, koja se nudi uz standardni Tiguan.

Premijerno predstavljanje XL Tiguana u Evropi bit će na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi, a početak prodaje planiran je u drugoj polovini 2017. godine. Shodno odnosima unutar koncerna Volkswagen, automobil će biti nešto skuplji od Škodinog modela Kodiaq s kojim dijeli platformu i većinu drugih mehaničkih komponenti.