Uoči premijere
23

Volkswagen T-Roc: Novi video, novi detalji

Klix.ba
Volkswagen je s posljednjim videomaterijalom otkrio nove detalje crossovera T-Roc čija je svjetska premijera zakazana za 23. august.

U Volkswagenu kažu da će T-Roc donijeti odlične proporcije, progresivna dizajnerska rješenja i mnogo inovativnih rješenja, a svi se slažu da novi kompaktni crossover izgleda znatno dinamičnije od aktuelnih VW-ovih automobila.

Videomaterijal otkriva oštre konture kućišta prednjih svjetala, profilisan poklopac motora, široke zadnje nosače krova i konačan izgled zadnjih LED svjetala, a boja detalja u unutrašnjosti poklapa se s bojom karoserije.

I T-Roc je zasnovan na Volkswagenovoj modularnoj MQB platformi, a većinu mehaničkih komponenti dijeli s modelom Golf, što znači da će se nuditi s većinom benzinskih i dizelskih motora koji se nude u kombinaciji s najprodavanijim automobilom donje-srednje klase.

Slično je i s ponudom mjenjača. Suštinska razlika mogla bi biti hibridna verzija, a očekuje se da će T-Roc uskoro dobiti i sportsku R verziju koju bi pokretao najsnažniji dvolitarski turbo motor "posuđen" iz Golfa R.