Noviteti
98

Volkswagen predstavio redizajnirani Touareg

Klix.ba
Nakon redizajniranih modela Polo i Jetta, Volkswagen je sličan recept upotrijebio i na svom velikom SUV-u Touaregu koji će svoje premijerno predstavljanje publici imati na predstojećem Sajmu automobila u Pekingu koji svoja vrata otvara u nedelju.

Prodaja redizajniranog Touarega planirana je početkom ljeta, a automobil odlikuju decentne izmjene koje su vidljive na prednjem i zadnjem dijelu karoserije.

Bez obzira na paket opreme, svaki Touareg će sada u standardnoj opremi posjedovati dvostruka xenon svjetla koja su smještena u nešto većim kućištima od onih koja su se mogla vidjeti na prethodnom modelu.

Dorade u unutrašnjosti ukuljučuju novi izbor kožnih presvlaka i bijelo osvjetljenje mnogobrojnih tastera. Touareg V6 TDI u standardnoj opremi dobio je sistem automatskog kočenja nakon sudara.

Turbodizelski motor V6 TDI koji je pripremljen prema evropskoj specifikaciji ispunjava Euro 6 norme o čistoći izduvnih gasova, čemu je svakako doprinijelo i korištenje novog katalizatora.

Među ostale novosti spadaju instalirani internetski servisi kao što su Google Earth, Street View i 'Online traffic information'.