Sjajan kamper
113

Volkswagen Grand California predstavljen u produkcijskoj formi

Klix.ba
Kompanija Volkswagen je predstavila produkcijsku verziju koncepta California XXL koju je nazvala Grand California. Ovaj kamper je spreman za debi u Dizeldorfu u Njemačkoj.

Kamper Grand California je baziran na Crafteru, a njegova ukupna dužina iznosi 5.986 mm. Svoje mjesto je pronašao iznad modela California koji je baziran na Transporteru T6.

Visoki krov je garancija da se odrasle osobe bez problema mogu uspraviti u unutrašnjosti kampera. Unutrašnjost slijedi koncept, što znači da je tu veliko kupatilo (840x800 mm), kao i ležajevi za dvije odrasle osobe i dvoje djece. Mala integrisana kuhinja se sastoji od sudopera, dva frižidera i plinskih kola. Prednja sjedišta se mogu okrenuti i pridodati ostalim sjedištima u prostoru za boravak.

Kamper posjeduje automatsko osvjetljenje posebno korisno pri odlasku u kupatilo, Bluetooth zvučnike, vanjski tuš i električni stepenik. Opciono je moguće dobiti i krevet na sprat s panoramskim krovom, klima-uređaj postavljen na krovu, kao i solarne panele za krov.

Cijena još uvijek nije poznata, ali je poznato da će ga pokretati 2,0-litarski dizelaš. Kupci će uz doplatu moći dobiti i 4Motion pogon na sva četiri točka.