{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro Novi Santa Fe u BiH

10.9.2012. u 18:35
1
8
Uskoro Novi Santa Fe u BiH
1
Novi Santa Fe je iznova stilizovan, te je i dalje prostran i udoban. Sigurno je da će Santa Fe još više isticati luksuzne dodatke, ali i unaprijeđene performanse u odnosu na svog prethodnika. Hyundai očito želi uliti novu energiju u tržište SUV-ova sa novom generacijom Santa Fe-a.

Tako novi Santa Fe obećava vrlo nisku potrošnju goriva, poboljšanu korisnost sjedišta i prtljažnog prostora, sigurnost orjentisanu na porodicu komplementarnu sa velikodušnom udobnosti.

Što znači da možemo očekivati zaista progresivan i udoban SUV premium klase. U odnosu na još aktuelni Santa Fe evidentno je da će novi model biti duži za 40 mm (4,690 mm), širi za 5 mm (1880 mm), a visina će biti smanjena za 45 mm (1680 mm). Razmak između osovina će ostati isti (2700 mm). Također, smanjivanje odignutosti donje linije vrata od tla će znatno olakšati ulazak i izlazak iz automobila.

Prtljažni prostor je povećan za čak 57 litara, što sada iznosi nevjerovatnih 585 l, gdje 534 litra spada na prtljažnik, 3 l na centralnu prtljažnu kutiju, te 48 l na ladicu ispod prtljažnog prostora.Pored toga novi Santa Fe dolaziti će opremljen motorima sa svjetski vodećom trećom generacijom common rail tehnologije i najsavremenijim VGT motorima. Također, u ponudi sa novim modelom pored 2.2 CRDi dizelskog motora sa 197 KS kao novitet pojavit će se i i 2.0 CRDi motor EU6 standarda sa 150 KS.

Iz Hyundai Auto BH za sve one koji očekuju dolazak novog Santa Fe-a nezvanično najavljuju da se ovaj model očekuje u Bosni i Hercegovini u zadnjoj sedmici oktobra ili početkom novembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: