{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Uskoro još skuplji Lexus LFA

S
16.3.2010. u 08:05
0
2
Uskoro još skuplji Lexus LFA
0
Razvojem i proizvodnjom supersportskog modela LFA Lexus je imao namjeru da istakne kako ih ne treba smatrati proizvođačem isključivo luksuznih automobila, a sa daljnim dorađivanjem ovog modela sve više pokazuju svoju stručnost u polju gdje vladaju Ferrari, Porsche ili Lamborghini.
Napad Lexusa na evropske sportske automobile počeo je sa modelom IS-F koji je predstavljen kao direktni rival proslavljenom M3. Nakon toga, Lexusu nije bila dovoljna tek sportska verzija postojećeg automobila, pa su se iz temelja posvetili razvoju pravog supersportskog automobila. Rezultat tog napornog i dugotrajnog rada je basnoslovno skupi LFA koji je već na prvim vožnjama pokazao nivo tehnološke usavršenosti koja po mnogo čemu nadmašuje evropsku konkurenciju.Ipak, inžinjeri u Lexusu nisu htjeli stati samo na ovoj verziji, pa su kako je i najavljeno sada predstavili još bržu i ekskluzivniju verziju koja nosi ime po slavnoj stazi Nurburgring u Njemačkoj. Upravo na ovoj stazi Lexus je "odradio“ važne kilometre sa prototipnim LFA, što je jedna od zalsuga za vrhunske dinamičke osobine, a posebna verzija bi trebala dodatno istaći fokusiranost na supersportske performanse.Tako će Lexus LFA Nurburgring za razliku od standardne verzije dobiti dominantan spojler na zadnjem dijelu, aerodinamički dodatak na prednjem odbojniku, i što je mnogo važnije novi ovjes koji je znatno krući i direktniji kao i izuzetno lagane naplatke i na kraju dodatnih 10 KS iz motora koji plijeni svojim reskim zvukom.
Pored dodatne i posebne četiri boje karoserije u izboru i novog izduvnog sistema, to je sve što Nurburgring verziju razlikuje od standardne, uz, naravno, cijenu koja će garantovano biti još egzotičnija od dosadašnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: