Nije dovoljan novac
0

Samo pogodni kupci moći će voziti Lexus LFA od 350.000 $

Sarajevo-x.com
Bogatašima koji imaju 350.000 dolara i želja im je kupiti ekskluzivni Lexus LFA "super auto", novac više neće biti dovoljan. Ukoliko ih kompanija ne procijeni kao pogodne, sportski dvosjed koji je privukao najviše pažnje na sajmu automobila u Detroitu ostat će im tek san.

Potencijalni kupci bit će procjenjivani na osnovu faktora kao što je: koji auto trenutno voze, gdje žive, te koliko često i kuda voze. Prijave za kupovinu ovog Lexusa morat će popuniti kod autorizovanih distributera vozila, piše Wall Street Journal.

Lexus je koncept LFA prvi put predstavio 2005. godine, a isporuke vozila počet će 2011. Mjesečno će se proizvoditi samo 20 ovih auta.

Proizvodnja će početi u decembru u Toyotinoj tvornici u Japanu, a kupci će moći odbrati boju vozila, dizajn točkova i druge opcije.

Na cesti će LFA imati ubrzanje do 100 km/h za 3,6 sekundi, a najveća brzina bit će mu 325 km/h, zahvaljujući fantastičnom desetocilindričnom motoru sa 552 KS.

Iako je Lexus dosad izgradio respektabilnu reputaciju na tržištu luksuznih vozila, u planu su novi projekti koji će im omogućiti takmičenje sa Porscheom i Lamborghinijem.