{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spremna i karavanska verzija novog i30

19.6.2012. u 15:36
0
3
Spremna i karavanska verzija novog i30
0
Prošle sedmice, tačnije 15. juna, počela je proizvodnja Wagon karavanske verzije Hyundaijevog novog kompakta i30 u češkoj fabrici Našovice. Zahvaljujući ovom značajnom pojačanju ponude modela i30 Hyundai očekuje značajan rast prodaje ovog modela širom Evrope.
Preuzevši sve osobine od svog srodnika, modela i30 "hatchback", koji je već ostvario uspjeh u Evropi zahvaljujući svom kvalitetu, odnosu uloženo-dobiveno, dizajnu, efikasnosti i užitku u vožnji, nova Wagon verzija kao dodatak na sve navedeno donosi i značajno povećani prtljažni prostor.

Narudžbe nove generacije modela i30 već se približavaju broju od 60.000 primjeraka, i to samo nekoliko sedmica nakon dolaska na tržište, što ga čini najpopularnijim Hyundaijem u 2012. godini kod evropskih potrošača. Očekuje se da će Hyundai i30 Wagon povećati potražnju, a samim tim i ukupne rezultate, za oko 30% od ukupne prodaje cijele linije modela.

Allan Rushforth, Senior Vice President and Chief Operating Officer u kompaniji Hyundai Motor Europe, komentirao je: “Lansiranje i30 Wagona je slijedeća faza predstavljanja nove generacije i30 u Evropi. Nova generacija i30, u obje verzije odiše pravim evropskim identitetom, što dodatno ukazuje na to da su dizajnirani i izumljeni u Hyundai tehničkom evropskom centru u Russelhaimu u Njemačkoj imajući u prvom planu na umu upravo očekivanja evropskih potrošača.”

Sa prtljažnikom kapaciteta od 528 litara, te sa 1.642 litra prtljažnog prostora sa preklopljenim naslonima zadnjih sjedišta, nova generacija i30 Wagona donosi veću praktičnost, ali ujedno ne gubi na svom stilu i izgledu.

Nova generacija i30, poput modela ix35 i ix20 se proizvodi u češkoj fabrici Našovice, gdje je zaposleno dodatnih 900 radnika. Za vrijeme prvih pet mjeseci 2012. godine proizvodnja je porastao za 39% u odnosu na isti period prošle godine.

Poput svih ostalih ranije predstavljenih modela nova generacija i30 dolazi sa već poznatom Triple Five garancijom, koja donosi 5 godina garancije ili neograničenu garanciju na pređene kilometre, 5 godina pomoći na cesti i 5 godina besplatnih kontrolnih pregleda.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: