Noviteti
0

Špijunirana nova generacija Audijeve "šestice"

Sarajevo-x.com
Prema špijunskim fotografijama koje je objavio magazin "Autocar", Audi je spreman na tržište lansirati novu generaciju svog modela A6, rivala BMW-ovoj seriji 5.

Relativno lako maskiranje testnog automobila koji je špijuniran u Njemačkoj otkriva da je izgled prednjeg kraja nove "šestice" inspirisan modelom A7.

Maska nije mogla sakriti sličnost prednjih farova, a dio koji dijeli prednju masku će vjerovatno biti uklonjen, čime će A6 uveliko poprimiti izgled A7.

Dizajn zadnjih svjetala je sličan onome kod Audija A8.

Unutrašnjost novog Audija A6 će također nalikovati unutrašnjosti A7 te će s njim djeliti isti materijal za izradu, ali će imati tradicionalniji i manje sportski izgled instrument-table.

Audi A6 će biti u mogućnosti smjestiti pet putnika zbog dizajna svog zadnjeg sjedišta, dok A7 striktno ograničava broj sjedećih mjesta na četiri. Prostor za noge će vjerovatno biti jednak, jer ova dva automobila dijele istu šasiju.

Što se tiče motora, ponuda će se kretati od 2,0-litarskog benzinskog i turbodizel motora do 3,0-litarskog benziskog motora sa superpunjačem. U ponudi će se naći sedmostepeni mjenjač sa dvostrukim kvačilom i osmostepeni atomatski mjenjač koji se također nalazi u posljednjem modelu A8.

Nakon što bude javno predstavljen na sajmu automobila u Ženevi 2011. godine, sljedeća generacija modela A6 će postati treći Audijev model kojeg će odlikovati novi pristup u dizajnu primijenjen kod modela A8, a koji je također modificiran i za model A7.