Noviteti
2

Smart zvanično otkrio nove modele ForTwo i ForFour

Klix.ba
Kompanija Smart je zvanično otkrila nove modele ForTwo i ForFour.

Automobili izgledaju prepoznatljivo, a usvojili su izražajnu prednju masku sa trapezoidnom rešetkom, a sa strana su veliki farovi sa integrisanim LED dnevnim svjetlima.

ForTwo je dug 2,69 m, širok 1,66 m i visok 1,55 m, a međuosovinsko rastojanje iznosi 1.873 mm. Model ForFour je nešto veći, dug je 3,49 m, dok njegovo međuosovinsko rastojanje iznosi 2,494 mm.

Unutrašnjost baš i nije ispunila visoka očekivanja, ali je sasvim pristojna.

Standardna oprema donosi sistem za ulazak u automobil bez ključa, cruise control, mjerač vanjske temperature i LCD ekran na instrument tabli. Verzije s boljom opremom imaju multifunkcionalni upravljač, sjedišta s grijačima i JBL audio sistem.

U početku će biti dostupna dva trocilindrična motora. Atmosferski 1,0-litarski motor isporučuje 70 KS uz 91 Nm obrtnog momenta, dok 0,9-litarski motor s turbopunjačem razvija 88 KS uz 135 Nm obrtnog momenta.

Nakon nekoliko mjeseci od početka prodaje, model će biti dostupan sa benzinskim motorom od 60 KS. Bez obzira na odabir motora, kupci mogu odabrati petostepeni manuelni ili twinamic šestostepeni dual-clutch mjenjač.

Cijene još uvijek nisu potvrđene, ali se zna da će ForTwo koštati manje od 11.000 eura. Za model ForFour će biti potrebno izdvojiti oko 600 eura više.