Elegantan i dinamičan
0

Prezentacija Peugeota 308 CC na Bjelašnici

Sarajevo-x.com
Za predstavnike medija u petak je organizovana prezentacija Peugeota 308 CC povodom dolaska ovog modela na bosanskohercegovačko tržište. Predstavnici medija su na Bjelašnici imali priliku da upoznaju sve čari novog Peugeot coupe-cabrioleta, koji je osmišljen tako da svojim putnicima pruža svaki dan poseban ugođaj i specijalne pogodnosti, čineći svaku vožnju posebnim iskustvom.

"Današnje druženje na Bjelašnici smo organizovali kako bi predstavili Peugeot-ov kabriolet za sve sezone i omogućili predstavnicima medija da saznaju neke stručne karakteristike modela za kojeg kažu da je spoj elegancije, užitka, praktičnosti i sigurnosti. Sigurni smo da će ovaj model izazvati i pozitivne reakcije kod naših kupaca koji će prepoznati kvalitete Peugeot-ovog coupe cabrioleta", istakao je Deniz Bejtula, direktor prodaje i marketinga kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera za Peugeot proizvode u BiH.

Model 308 CC se ističe veličanstvenom prilagodljivošću svog stila, upadljivog oblika prožetog hromiranim detaljima koji još više uveličavaju njegov elegantni profil, dok spektakularna LED svjetla doprinose jedinstvenoj prepoznatljivosti automobila kako po danu tako i po noći.

Jedna od glavnih prednosti svakako je "magično" uvlačenje krova za samo 20 sekundi, što putnici mogu pratiti i na displeju u boji, pretvarajući automobil u dinamični kupe ili elegantni kabriolet.

Sve ove užitke Peugeot 308 CC omogućava zahvaljujući svojoj zaštićenoj arhitekturi, inteligentnoj klimi, grijačima sjedišta, vjetrobranu i svom nevjerovatnom sistemu vazdušnih ventila koji su ugrađeni u prednja sjedišta, koji se ponašaju kao šal, raspršivanjem toplog vazduha prilagodljive temperature/jačine i smjera. 308 CC je dostupan sa dizel motorima 1.6 HDi FAP (112 KS) i 2.0 HDi FAP (140 KS), kao i u izvedbi sa benzinskim motorima 1.6 VTi (120 KS) i 1.6 THP (150 KS).

Peugeot je do kraja novembra 2008. godine proizveo oko 650.000 kabriloeta, što ga svrstava u svjetskog lidera u proizvodnji automobila po CC konceptu. Tu vodeću poziciju Peugeot planira zadržati sa modelom 308 CC.