Noviteti
5

Posljednji Gallardo prije novog modela: Povratak korijenima

Klix.ba
Prije dolaska na scenu potpuno novog Gallarda, koji bi trebao biti u prodaji do kraja ove godine, iz Lamborghinija stiže posljednja edicija aktuelnog modela, kojoj će se obradovati ljubitelji "hardcore“ supersportskih automobila, koji nikada nisu bili u ponudi sa robotizovanim (polu)automatskim mjenjačima i pogonom na sva četiri točka.

U izjavi koju je dao američkom magazinu Road & Track, šef Lamborghinija u Americi, Michael Lock, potvrdio je da se nakon finalnog ogoljenog Lamborghini Gallarda LP 570-4 Edizione Tecnica novi model više uopšte neće nuditi u opciji sa ručnim mjenjačem, jer u Lamborghiniju misle da za takav mjenjač jednostavno više nema kupaca.

Pored ručnog mjenjača, posljednju ediciju krasi i klasični pogon na zadnje točkove, ali i ogoljena putnička kabina, zbog čega je Gallardo Edizione Tecnica nešto lakši od standardnog modela. Lock je dodao da će novi Gallardo imati spektakularan izgled, čime bi se trebala zadržati titula najprodavanijeg Lamborghinija u historiji slavne italijanske kompanije.