|

VIDEO
/
RENM Performance za osnovicu uzeo Super Trofeo Stradale

RENM Performance za osnovicu uzeo Super Trofeo Stradale
1
Klix.ba
11.2.2013. u 21:15
5
komentara
1

dijeljenja
RENM Performance za osnovicu uzeo Super Trofeo Stradale
Tuning kompanija RENM Performance predstavila je Lamborghini Gallardo STS-700 baziran na modelu Gallardo Super Trofeo Stradale.
Prvi zadatak bio je smanjenje težine automobila, što su u RENM Performance ostvarili obilnim korištenjem karoserijskih elemenata napravljenih od karbon fibera, koji je prisutan i u automobilu. Rezultat je stigao kroz bolju upravljivost, više potiska i bolje hlađenje motora i kočnica.

U ovom slučaju V10 motor razvija 700 KS pri 8.500 obr/min, što je za 130 KS više od onoga što se nudi uz serijski Gallardo. Snaga je stigla kroz titanijumske klipnjače, drugačiju usisnu i izduvnu granu, posebno napravljene bregaste osovine, klipove i radilicu. Nije se štedjelo ni na ventilima, a tačka na i je titanijumski izduvni sistem koji je, pored zvuka, čak 63 odsto lakši od serijskog.

Zahvaljujući svemu nabrojanom Gallardo STS-700 od 0 do 100 km/h stiže za 3,2 sekunde i može razviti više od 330 km/h. U RENM Performance posebno su se potrudili oko ovjesa, pa STS-700 "vozi" na Ohlinsovim podesivim amortizerima, uz posebne stabilizatore i širi trag točkova. Za efikasno zaustavljanje brinu keramičke kočnice. Uz klasična trkačka sjedišta, čini se logičnim zašto se Gallardo STS-700 ne može kupiti bez zaštitnog kaveza.

Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...