Vožnja ulicama Munchena
0

Pogledajte fotografije BMW-a Gran Coupe serije 6

Sarajevo-x.com
Iako je BMW taj koji prvi dolazi na scenu kada se radi o novim modelima, ovog puta to nije slučaj. Nakon što su se na internetu pojavile fotografije Mercedesa CLS, Audija A7 i Porsche Panamere, prototip serije 6 je napokon uhvaćen okom kamere.

Coupe sa četverim vratima je prvi put predstavljen kao koncept Gran Coupe na sajmu u Pekingu prošle godine, a nakon toga je potvrđen za proizvodnju. U srijedu je konačno fotografisan na ulicama Munchena. Automobil je bio blago maskiran, što znači da je razvoj pri kraju. Međuosovinsko rastojanje izgleda mnogo duže u odnosu na Coupe serije 6 sa dvoja vrata. Na zadnjem dijelu se nalaze LED svjetla u obliku slova L.

Automobil će se prodavati pod imenom BMW Gran Coupe serije 6. Kupcima će biti ponuđeno nekoliko opcija motora. Radi se o dve benzinca, dva dizelaša, hibridu i M verziji. To znači da možemo očekivati 3,0-litarski šestocilindrični motor sa 300 HP, 4,4-litarski V8, 3,0-litarski turbodizelaš sa 245 KS, 3,0-litarski benzinac u kombinaciji sa električnim motorom sa 54 KS, te twin-turbo v8 koji isporučuje 555 KS.

Gran Coupe će vjerovatno debitovati na sajmu automobila u Frankfurtu u septembru, a na tržištu bi se trebao pojaviti krajem 2012. godine.