Noviteti
0

Obnova marke Citroen na 65. Salonu automobila u Frankfurtu

Klix.ba
Citroen na salonu automobila u Frankfurtu predstavlja nekoliko konceptnih i serijskih automobila kojima najavljuje značajne novosti u svojoj ponudi.

Prije svega Citroen predstavlja C liniju koja najavljuje novu eru s novim modelima CITROËN C4 Picasso (prodanog već u 10 000 primjeraka) i Grand C4 Picasso. Obnovu ove marke također obilježava CITROËN CACTUS, pravi dokaz budućih modela C linije. S tim konceptnim vozilom, CITROËN nudi dodatnu vrijednost svemu što pridonosi zadovoljstvu putnika.

DS liniju koja je uvijek jednako dinamična i zavodljiva (od 2010. dosad prodano je više od 360 000 vozila, od kojih je 66 % novih kupaca) s ekskluzivnom izvedbom Faubourg Addict ponuđenom na četiri modela: DS3, DS3 Cabrio, DS4 i DS5. Bit će predstavljeni i DS3 Cabrio Racing, te prvi puta u Evropi Wild Rubis, dva konceptna automobila koja potvrđuju kreativnu smjelost ove marke. DS linija simbol je međunarodnog razvoja Citroena potpomognutog početkom proizvodnje modela DS5 u tvornici u Shenzhenu u Kini, namijenjenog lokalnom tržištu.

Citroen u Frankfurtu najavljuje i ofanzivu s tehnološkim rješenjima dostupnima svima i namijenjenima svim vrstama uporabe, poput nove modularne platforme grupacije PSA Peugeot Citroën EMP2, uvedene na novim modelima CITROËN C4 Picasso i Grand C4 Picasso, uzor u klasi glede emisije CO2, s izvedbom koja ispušta samo 98 g/km. Krilatica „Créative Technologie“ ogleda se i u ponudi svakim danom sve učinkovitijih motora, poput novih motora Euro VI BlueHDi s ugrađenim najučinkovitijim tehnološkim rješenjima za obradu dušikovih oksida i smanjenje emisije CO2, a dostupna su na izvedbi od 150 KS na novim modelima C4 Picasso i Grand C4 Picasso, ali i na DS5 sa 180 KS. Tehnološka ofenziva vidi se i u obitelji benzinskih motora PureTech koji od sada imaju turbo motor, prvi put predstavljen na modelu CITROËN C4. Marka se ni tu ne zaustavlja, nego ide korak dalje razvijajući tehnologiju FullHybrid: HybridAir koja koristi komprimirani zrak povezan s hidraulikom, kao rezultat znanja i vještine ukorijenjenima u genima marke CITROËN.

I uz sve ove premijere kao ilustraciju svoje sportske obnove Citroen predstavlja model CITROËN C-Elysée WTCC koji će na Svjetskom prvenstvu turističkih automobila 2014. startati s dva izuzetna vozača, Sébastienom Loebom i Yvanom Mullerom. To je novi sportski i tehnološki izazov za Citroen koja drži osam naslova svjetskog prvaka među konstruktorima u WRC-u.