Peta generacija
30

Novi Renault Clio od sada dostupan i u Bosni i Hercegovini

E. Z.
(Foto: E. Z./Klix.ba)
Clio je jedan od najuspješnijih i najprepoznatljvijih modela Renaulta, a u svojoj petoj generaciji donio je evoluciju dizajna i veliki napredak u kvaliteti i unutrašnjem uređenju. Sada je dostupan i u BiH.

Clio je uvjerljivo najpopularniji automobil U Francuskoj, ali se ujedno popeo i na vrh B segmenta u Evropi još od 2013. godine. U izvanrednim prodajnim rezultatima Clija prodaja se tako stabilno povećavala svake godine u periodu od 2012. do 2018. godine.

Moderniji i dinamičniji novi Renault Clio oslanja se na DNK koji je odgovoran za njegov uspjeh koji traje skoro 30 godina. Zasnovna je tako na glavnim prednostima svake od četiri prethodne generacije, otvarajući novo i dugo očekivano poglavlje u svojoj slavnoj priči.

U šestom mjesecu ove godine otišli smo u Portugal do napravimo prve kilometre sa novim Cliom i provjerimo da li je zaosta toliko kvalitetniji i ugodniji u unutrašnjosti. O tome možete čitati ovdje.

Novi Renault Clio je tako od danas i zvanično dostupan na tržištu Bosne i Hercegovine, a pored značajno poboljšane kvalitete i bolje ponude prostora ugodno je znati da su i cijene ostale vrlo pristupačne. Tako je osnovni model sa paketom opreme Zen i benzinskim motorom od 75 KS u serijskoj opremi ima Full LED prednja i zadnja svjetla, klima uređaj, aisstente za vožnju kao što su ABS, ESP, ASR i AFU, te u suštini nudi vrlo potpun automobil već u osnovi.

Ponuda motora je također vrlo bogata pa među benzincima možete birati nivoe snage od 75, 100 i 130 KS, dok među dizelima imate izbor od 85 ili 115 KS. Tako, na primjer među najpoželjniji izbor ulazi Clio sa TCe 100 motorom od 110 KS uz vrlo bogat Intens paket opreme koji na kraju do registracije košta 28.700 KM. Najpristupačniji dizelski Clio pete generacije ima 85 KS i uz paket opreme Zen do registracije također košta 28.700 KM. Naravno uz sve modele i verzije novi Clio i kod nas stiže s garancijom od 5 godina ili 100.000 km.

Zanimljivo je da dolazak Clia pete generacije ne znači automatski i potpuno povlačenje četvrte generacije ovog bestsellera. Kao što je bio slučaj i sa prethodnim smjenama generacija, Clio IV ostaje u ponudi Renaulta pod nazivom Clio IV Generation uz izbor benzinskih motor od 75 i 90 KS, te najpristupačniji košta 21.900 KM do registracije.