Noviteti
0

Novi BMW M5 fotografisan na testiranju u blizini Nürburgringa

Sarajevo-x.com
Produkcijska verzija BMW-ovog potpuno novog modela M5 fotografisana je tokom testiranja uoči javnog debija na sajmu automobila u Frankfurtu koji će se održati u septembru.

BMW je konceptnu verziju novog automobila pokazao prošlog mjeseca na sajmu automobila u Šangaju.

Produkcijska verzija će debitovati u septembru na sajmu automobila u Frankfurtu. Automobil ima redizajnirane pragove, prednje i stražnje branike, kao i retrovizore, a sve je ovog puta prekriveno kamufažom.

Novi M5 pokreće 4,4-litarski v8 motor sa turbopunjačem koji isporučuje 545 KS i 691 Nm obrtnog momenta, što je solidno poboljšanje performansi za 51 KS i 171 Nm obrtnog momenta u odnosu na aktuelni model kojeg pokreće 5,0-litarski v10 motor sa običnim ubrizgavanjem.

Novi M5 bi trebao do "stotke" stizati za 4,5 sekundi. Maksimalna brzina će kao i kod svih M modela biti ograničena na 249 km/h, iako bi teoretski bez problema mogao dostići brzinu od 300 km/h.

BMW je za 25 posto smanjio potrošnju u odnosu na aktuelni v10, zahvaljujući sistemu EfficientDynamic.

Pominje se i verzija sa pogonom na sva četiri točka, kako bi se zadovoljili zahtjevi američkih kupaca koji žive u sniježnim predjelima, gdje prodaja Mercedesovih i Audijevih modela ide odlično.

Vezani članci