Noviteti
165

Novi Audi A4 predstavljen u Sarajevu

Klix.ba
Zvaničnim predstavljanjem u prodajnom salonu kompanije Porsche BH u Sarajevu danas je na tržište Bosne i Hercegovine uvedena potpuno nova generacija Audija A4.

Sva tehnologija u novoj generaciji Audija A4 nanovo je razvijena, te ponovo postavlja standarde u svom segmentu.

Sa dužinom od 4,73 metra i međuosovinskim rastojanjem od 2,82 metra novi A4 je diskretno uvećan u odnosu na prethodnika, ali donosi primjetno više prostora i uvjerljiviji izgled.

Diskretni detalji poput izraženih bokova, novih ručki vrata, futurističkih Matrix LED svjetala i široke nove maske čine da novi A4 izgleda dinamično i privlačno, bez obzira na nivo opremljenosti.

Iako je novi A4 veći od prethodnika, njegova težina je smanjena za priličnih 120 kilograma. Napredan spoj različitih materijala i lagane konstrukcije učinili su da je novi A4 jedan od najlakših automobila u svojoj klasi. Ipak, to ne znači da je uskraćen kvalitet ili zvučna izolacija, naprotiv i tu se A4 ističe kao predvodnik klase.

Posebna pažnja posvećena je dizajniranju i izradi unutrašnjosti. Vrhunski materijali, uzorna ergonomija i pregršt savremene tehnologije čine putovanje izuzetno ugodnim.

Širok izbor motora, mjenjača i pogona podrazumjeva se i u ovom Audiju, a ističu se i dodatne opcije poput dinamičnog upravljanja i prilagodljivih amortizera, čime je lako birati između komforne ili sportske vožnje.

Novi Audi A4 dostupan je na bosanskohercegovačkom tržištu po cijeni od 54.302 KM uz motor 1,4 TFSI sa ručnim mjenjačem.