Noviteti
0

Nove fotografije nadolazećeg Porsche Boxtera

Sarajevo-x.com
Magazin "Autocar" donosi najnovije fotografije novog Boxtera. Nova generacija popularnog modela je fotografisana tokom testiranja u blizini Nurburgringa bez mnogo kamuflaže. Pravi izgled prednjeg dijela i vrata je sada potpuno otkriven.

Kao što je tradicija "Porscheovog" stila, novi model će biti više evolucija nego revolucija. Međutim, međuosovinsko rastojanje i ukupna dužina automobila je povećana na skoro 4,4 metra, što pruža više prostora za putnike i povećava prostor za prtljag. Ovo će omogućiti Porscheu da na tržište izbaci novi bab Boxtera baziranog na mehaničkim karakteristikama VW Bluesport roadstera.

Vrijeme dolaska novog Boxtera se poklapa sa istekom ugovora koji Porche ima sa kompanijom "Velmet Automotive" u Finskoj, gdje su se proizvodili Boxter i Cayman. Početkom 2012. godine, automobili će se proizvoditi u Stuttgartu.

Sljedeća generacija Boxtera će imati manje benzinske motore sa smanjenom emisijom CO2. Kao opcije motora se spominju četverocilindrični odnosno trocilindrični motor sa turbopunjačem koji će isporučivati između 176 i 197 KS. Emisija CO2 će iznositi 180 g/km.

Iz "Porschea" je u julu potvrđeno da razvijaju tri Boxtera na električni pogon koji će se testirati u Njemačkoj 2011. godine. Šef kompanije, Michael Macht, je potvrdio da će proizvesti sportski automobil sa potpuno električnim pogonom kojim bi vjerovatno otpočeli serijsku proizvodnju.