Neplanska premijera
2

Nezvanično otkrivena nova Toyota Supra

Klix.ba
Iako već odavno Toyota objavljuje najave za novu Supru ovih dana se ipak dogodila naplanirana premijera ovog sportskog modela koji nosi slavno ime.

Naime, nekoliko ljudi koji su se prijavili da dobivaju više informacija o nadolazećoj Supri preko zvanične Toyota web stranice u Njemačkoj dobili su ugodno iznenađenje. Uz nekoliko informacija o novoj Supri oni su dobili i zvanične i do sada neobjavljene fotografije ovog dugo očekivanog sportskog kupea. Jasno, Toyota je ubrzo ispravila grešku i poslala fotografije kamufliranog automobila, ali to je bilo kasno jer su prve fotografije već "preplavile" internet.

Sudeći prema prethodnim najavama i špijunskim fotografijama Toyota je ostala vjerna svojim najavama i konceptnim modelima. Ono što nismo vidjeli su vertikalni aerodinamički elementi u prednjoj maski, dok je ostatak dizajna, uključujući liniju krova, agresivan i "mišićav" zadnji dio sa velikim integrisanim spojlerima gotovo jednak kao na konceptnom modelu.

U svakom slučaju, Toyota Supra će uskoro imati svoju svjetsku premijeru na sajmu automobila u Detroitu, kada će biti poznati svi detalji i biće jasno da li je će opravdati velika očekivanja i teret slavnog imena.