Hyundai najavljuje novi model
0

FOTO / Nastavak "i" porodice sa novim i40

Sarajevo-x.com
Nedugo nakon zvanične promocije modela ix20, kako na evropskim tako i na BH tržištu, Hyundai nastavlja sa žestokim tempom predstavljanja novih modela u svojoj sve bogatijoj i modernijoj ponudi.

Naredni evropski Hyundai će biti model i40, čije se prvo predstavljanje očekuje u martu mjesecu naredne godine u okviru sajma automobila u Ženevi.

Za premijerno predstavljanje Hyundai se odlučio na pomalo neuobičajen redosljed. Naime, novi i40 će biti prvo predstavljen u karavanskoj verziji, a već na jesen naredne godine i u limuzinskoj verziji.

Novi Hyundai će dijeliti platformu nove Sonate, koja bilježi odlične prodajne rezultate u SAD-u, a evropski dizajn je osmišljen u Hyundai evropskom centru u Njemačkoj. Ujedno, unutrašnjost odlikuje prostranost, praktičnost i materijali koji će biti i iznad standarda ovog segmenta.

Hyundai je posebnu pažnju posvetio ponudi motora i performansama. U početku i40 dolazi sa 1.7 CRDi turbodizelskim motorom u verzijama sa 115 i 134 KS, a kasnije i u verziji sa dvostrukim turbopunjačem. U ponudi benzinskih motora, za sada, je najavljen samo 2.0 GDI sa 174 KS.

Novi i40 će svakako biti najinovativniji Hyundai do sada, te bi trebao ozbiljno ugroziti većinu postojeće konkurencije u svom segmentu, uključujući i najpopularnije njemačke i japanske modele. Također, očekuje se da će Hyundai i40 svojim tehničkim inovacijama nastaviti pozitivan trend o promijeni same percepcije ove marke kod kupaca.