Samo ove godine
11

Najsnažniji Range Rover Velar pokreće V8 motor

Klix.ba
Iza naziva Velar SVAutobiography Dynamic Edition krije se ultraluksuzno opremljen SUV koji pokreće benzinski V8 motor, a Land Rover će ga proizvoditi samo ove godine.

U Land Roveru su na kraju odgovorili na želje kupaca, pa je ponuda motora za model Velar proširena s 5-litarskom benzinskom V8 opcijom koja uz asistenciju mehaničkog kompresora nudi 550 konjskih snaga, što je u slučaju aluminijskog Velara dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,5 sekundi i maksimalnu brzinu 274 km/h.

Kupci Velara SVA s najsnažnijim motorom mogu računati i na efikasnije kočnice (Brembo), ojačane 21-inčne aluminijske felge, adaptivni izduvni sistem s četverostrukim završecima, unaprijeđen adaptivni zračni ovjes, rekalibriran pogon na obje osovine i brži rad 8-stepenog automatskog mjenjača.

Tu je i nekoliko kozmetičkih karoserijskih detalja koji Land Roverov „hi-tech“ SUV (iza kojeg stoji odjel SVO - Special Vehicle Operations), odvajaju od ostalih verzija.

U Land Roveru kažu da će, zbog ekskluziviteta, Velar SVAutobiography Dynamic Edition proizvoditi samo ove godine, a cijena SUV-a čije su performanse nedostižne mnogim sportskim automobilima iznosi nešto manje od 99.000 eura.