Novo osvježenje
13

Najmanji Volkswagen sada se nudi i s paketom opreme R-Line

Klix.ba
Iza paketa R-Line kriju se boje i karoserijske komponente koje Up! vizuelno izdvajaju od standardnih modela.

I dok se najsnažnije izdanje Volkswagenovog najmanjeg modela i dalje krije iza oznake GTI, a nastalo je kao podsjetnik na Golf GTI prve generacije, u Wolfsburgu su za Up! pripremili i paket R-Line koji spada među posljednje osvježavanje simpatičnog modela iz A segmenta koji je u ponudi Volkswagena od 2011. godine.

Up! R-Line sa sobom donosi redizajniran prednji odbojnik koji na sebi nosi hromirane detalje oko svjetala za maglu, drugačiju masku hladnjaka, obloge pragova u boji karoserije, crna kućišta vanjskih retrovizora, crni krov i dodatno zatamnjena stakla iza centralnog nosača krova. "Tačku na i" stavljaju novodizajnirane 16-inčne aluminijske felge, a Volkswagen u opciji dodatno nudi i 17-inčne felge na kojima su gume dimenzija 195/40.

Još uvijek nije poznato hoće li narednu generaciju najmanjeg Volkswagena, zajedno sa srodnim modelima koji dolaze iz Škode (Citigo) i SEAT-a (Mii), pokretati samo elektromotori. Do tada, cijena za R-Line paket bez opcionih 17-inčnih felgi u Njemačkoj iznosi 795 eura.