Noviteti
2

MINI u Ženevi predstavio Countryman Park Lane

Klix.ba
Park Lane, smješten na istočnom dijelu Hyde Park-a u londonskoj gradskoj četvrti Mayfair, jedna je od glavnih adresa u britanskoj metropoli te je prema tom mjestu svoje ime dobila specijalna serija MINI Countryman-a koja ima svjetsku premijeru na međunarodnom automobilskom salonu u Ženevi. Službena prodaja počinje u srpnju 2015.

MINI Countryman kao prvi MINI s 4 vrata, 5 sjedećih mjesta i opcionalnim pogonom na sva 4 točka preuzeo je poziciju snažnog ofanzivca. Sa MINI Countryman-om osigurano je mjesto u premium kompaktnom segmentu.

Jedinstven dizajn, premium kvaliteta, varijabilna unutrašnjost i za MINI tipičan užitak u vožnji i izvan običnih cesta stvaraju ukupan paket koji ispunjava očekivanja zahtjevnih ciljnih skupina.

MINI Countryman Park Lane već na prvi pogled ističe svoju individualnost kroz potpuno novi dizajn. Metalik boja Earl Grey u kombinaciji s novom Oak Red bojom za krov i vanjski retrovizori uz sportske pruge na poklopcu motora i prtljažnika te s donje bočne strane automobila, koje se mogu po želji dodati.

S velikim 18“ kotačima Turbo Fan Anthracite Grey i MINI ALL4 eksterijerom, MINI Countryman Park Lane ispunjava sve kriterije za izazovno sportsko vozilo.

Za potpun utisak tu su "Park Lane" ekskluzivni ukrasi na bočnoj strani, na površini kokpita te na letvicama pragova. Vrući paket Chili donosi sportska sjedišta u kombinaciji tkanina/koža Parallel Lines Light Tobacco, automatsku klimu, senzor za kišu s automatskim upravljanjem svjetla, Sport Switch prekidač, multifunkcionalni sportski upravljač presvučen kožom a za S/SD modele, te ksenon svjetla.

Zahvaljujući snažnim i efikasnim motorima, kao i vrhunskoj tehnici podvozja, poznati "karting" osjećaj u vožnji, te tipična agilnost za MINI i u ovom modelu dolaze potpuno do izražaja dok povišeni položaj sjedala omogućava bolji pregled u saobraćaju.

MINI Countryman dolazi s tri benzinska i tri dizelska motora, koji raspolažu snagom od 90 KS do 190 KS. (potrošnja goriva kombinovano: 7,3-4,2l/100 km; emisija CO2 kombinovano: 169-111 g/km) Opcionalno postoji mogućnost kombinacije s pogonom na sva četiri točka. Kao najsnažnija verzija tu je ipak MINI John Cooper Works Countryman sa snagom od 218 KS.