Rođendansko izdanje
10

Mazda predstavila jubilarni MX-5

Klix.ba
U Mazdi slave 30. rođendan modela MX-5, a u to ime kupcima je ponuđeno posebno izdanje jednog od najpopularnijih dvosjeda kabrioleta svih vremena.

Mazda je 1989. godine na Sajmu automobila u Chicagu predstavila prvu generaciju svog malog sportskog kabrioleta MX-5 Miata s klasičnim pogonskim rješenjem (motor naprijed/pogon nazad), a vjerujemo da u japanskoj automobilskoj kompaniji tada nisu bili svjesni toga kakvu će svjetsku popularnost ostvariti lagani dvosjed s platnenim krovom koji je u međuvremenu stigao do četvrte generacije i ove godine proslavlja svoj 30. rođendan.

Trideset godina poslije MX-5 je bolji nego ikada. I dalje je jednostavan, lagan, zabavan, ima platneni krov, zadnji pogon i pokreću ga atmosferski četverocilindarski benzinski motori, a Mazda je u čast jednog od svojih najuspješnijih modela svih vremena za kupce pripremila rođendansko izdanje malog dvosjeda koji će biti proizveden u 3.000 primjeraka.

MX-5 30th Anniversary Edition sa sobom donosi narandžastu boje karoserije (koja je u ponudi samo uz ovo izdanje), tamne ojačane aluminijske felge Rays ZE40 RS30, Bilstein komponente ovjesa, prednje kočne čeljusti iza kojih stoji Brembo, Recaro sjedišta, Bose audiosistem i, naravno, adekvatne pločice sa serijskim brojem posebnog izdanja koje će se ponuditi u kombinaciji s platnenim i tvrdim krovom.