Počela prodaja CT200h u BiH
0

FOTO / Lexusov luksuzni hibridni kompakt za 54.000 KM

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Lexus je u Bosni i Hercegovini zvaničnom medijskom promocijom uveo svoj novi model CT 200h, kojeg ističu kao prvi na svijetu luksuzni kompakt pogonjen pravim hibridnim pogonom, na naše tržište i tako učinio da i u BiH postoji bogatija ponuda sve popularnijih hibrida.

Jučerašnjim predstavljanjem i uvođenjem na tržište novog modela na bosanskohercegovačkom tržištu, Lexus namjerava otvoriti vrata novog načina života.

"Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo na tržištu BiH predstavili novi Lexusov model. Lexus CT 200h je potpuno revolucionaran automobil, čiji sofisticirani, potpuno hibridni sistem osigurava gotovo bešuman ugođaj vožnje, sa ekološkim performansama koje su vodeće u klasi i malom potrošnjom bez premca. Dinamičan i zabavan za vožnju, kreiran za one koji su ekološki svjesni, ali ne žele smanjiti svoja očekivanja, CT 200h nudi kvalitetu, profinjenost i luksuz koje Lexus čine poznatim", istaknuo je Damir Višošević, direktor Toyote BiH.

Sa svojom elegantnom, dugačkom linijom krova, širokim blatobranima ali i sveukupno modernim dizajnom, CT200h iz svakog ugla izgleda snažnije i dinamičnije od bilo kojeg Lexusa prije njega. Jedan od razloga za takav izgled leži i u činjenici da je CT 200h ustvari prvi model koji je namjenski konstruisan i dizajniran za tržišta Evrope, za razliku od ostalih modela koji gravitiraju ukusima SAD-a.

"Lexus je na našem tržištu prisutan već dvije godine i pronašao je put do svojih kupaca. Sa novim modelom, uvjereni smo da ćemo dodatno povećati svoj tržišni udio", istakao je Višošević.

Također, uz Toyote Prius i Auris HSD, Lexus je značajno proširio i ponudu hibrdnih automobila u našoj državi, ali i u svojoj paleti motora, gdje se CT 200h pridružio većim i također luksuznim modelima RX 450h, GS 450h i najluksuznijem LS 600h.

Cijene novog CT 200h kreću se u rasponu od 54.000 KM za bogato opremljen osnovni model, do 76.000 KM za Luxury Premium nivo opreme, koji nudi vrhunski nivo udobnosti i luksuza.

"Lexus je za prve kupce CT200h modela pripremio i posebnu promotivnu ponudu, sa cijenama umanjenim 3,000 KM, kao nagradu za povjerenje prvim kupcima novog modela", rekao je direktor Toyote BiH.