Bez promjena
19

Land Rover neće nuditi Range Rover sa sedam sjedišta

Klix.ba
Iako je bilo špekulacija da bi Range Rover uskoro mogao biti ponuđen u kombinaciji sa sedam sjedišta, Land Rover će takvu opciju i dalje nuditi samo uz model Discovery.

Prvi čovjek dizajnerskog odjela Land Rovera Gerry McGovern izjavio je da u britanskoj automobilskoj kompaniji, definitivno, nemaju namjeru ponuditi Range Rover u kombinaciji sa sedam sjedišta, jer takvu kombinaciju kupci mogu dobiti uz novi Discovery koji je neznatno luksuzniji model od Range Rovera.

Istovremeno, u kompaniji koja je odnedavno u vlasništvu indijske kompanije Tata Motors najavljuju proširenje ponude Range Rovera koje bi trebalo sadržavati još luksuzniju verziju kojom bi se, nivoom opreme i kvalitetom materijala, nadmašila trenutno najskuplja verzija s povećanim međuosovinskim rastojanjem koja se krije iza naziva SVAutobiography i nudi za 188.000 eura.

Vjerovatno najzanimljiviji dio McGovernove izjave odnosi se na mogućnost ponovnog uvođenja Range Rovera s trovratnom karoserijom, po uzoru na karoseriju prve generacije Range Rovera koji se proizvodio od 1970. do 1981. godine, a sve u cilju zadovoljavanja širokog spektra kupaca, što je najbolje pokazano početkom proizvodnje cabrio modela Evoque.