{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Furtive eGT po uzoru na Chevrolet Volt

S
28.9.2010. u 19:20
0
1
Furtive eGT po uzoru na Chevrolet Volt
0
Kompanija Exagon Motors, kao podružnica korporacije Exagon Engineering, pripremila je za domaći sajam automobila u Parizu veliku i iznenadnu premijeru prilično važnog sportskog električnog automobila.
Exagon je u saradnji sa velikim kompanijama kao što su Michelin, Saft i Siemens razvio atraktivni Furtive-eGT sportski kupe, a koji će na svoj način donijeti svojevrsnu revoluciju među električne automobile.

Naime, Furtive-eGT koji može smjestiti četiri putnika za pogon koristi dva elektromotora, a svaki proizvodi 170 KS. Uz kompaktne dimenzije i odmjerenu težinu, ovako snažan električni pogon omogućava ubrzanje do 100 km/h za samo 3,5 sekunde ali i maksimalnu brzinu od 250 km/h.

U svakom slučaju, eGT će pokazati dramatičan napredak električnih automobila, koji već sada mogu ponuditi performanse nemjreljivo rastrošnijih supersportskih zagađivača.

I Furtive eGT koristi sličan princip kao i več proslavljeni Chevrolet Volt, pa je tako u stanju ponuditi povećani doseg. Sa potpuno električnim pogonom eGT može preći nešto preko 400 kilometara, dok uz pomoć malog generatora taj doseg raste na sasvim prihvatljivih 805 kilometara.

Ostale detalje, kao i samu cijenu ovog atraktivnog kupea, Exagon planira obznaniti tek prilikom zvanične svjetske premijere na sajmu automobila u Parizu. Za sada je samo izvjesno da će komercijalizacija francuskog električnog sportiste početi tek krajem 2012. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: