|

Citroën u Ženevi predstavlja još posebniji C4 Cactus Rip Curl

Citroën u Ženevi predstavlja još posebniji C4 Cactus Rip Curl
0
Klix.ba
22.2.2016. u 22:00
12
komentara
0

dijeljenja
1/8
2/8
3/8
4/8
5/8
6/8
7/8
8/8
Povodom Salona automobila u Ženevi, štand marke Citroën odisat će daškom slobode i avanture pri predstavljanju posebne serije C4 Cactus Rip Curl.
To je prirodan spoj dvije marke koje razvijaju vrhunski dizajnirane i tehnološki napredne proizvode. Jednostavan i jedinstven crossover, Citroën C4 Cactus, povodom ove specijalne serije, uvodi funkciju Grip Control koja poboljšava prianjanje te stilske novosti koje ističu njegov pustolovni duh.

Kao crossover nove generacije koji ruši ustaljena pravila automobilskog svijeta, Citroën C4 Cactus nastavlja širiti svoju gamu i premijerno predstavlja specijalnu seriju nastalu u suradnji marki Citroën i Rip Curl, vodeće svjetske marke u svijetu surfanja.

Surađujući s markom Rip Curl, čiji je naziv 1969. postao sinonim za surfanje, Citroën kroz izražajniju i radikalniju izvedbu želi ojačati "outdoor" osobine modela C4 Cactus.

Sistem Grip Control, snažnije prianjanje kao poziv na bijeg u nepoznatoVelika novost u Citroënu C4 Cactus Rip Curl je bolja "trakcija" u kombinaciji s motorima dobrih performansi i ručnim mjenjačem (PureTech 110 S&S s ručnim mjenjačem ili verziju BlueHDi 100 S&S s ručnim mjenjačem).

Citroën C4 Cactus Rip Curl ekskluzivno je opremljen sistemom Grip Control i posebnim gumama "Mud&Snow" za kretanje na zahtjevnim podlogama (gume marke Goodyear 205/50 R17 89V - Vector 4Seasons).

Sistem Grip Control omogućava pojačano inteligentno prianjanje na svim podlogama. Raspolaže naprednim sistemom protiv proklizavanja ugrađenim u računalo ESP-a koje upravlja proklizavanjem prednjih pogonskih točkova uz različite načine prilagodbe podlozi na kojoj se nalaze. Elegantno postavljen na sredini armaturne ploče, prekidač sistema Grip Control omogućuje odabir pet različitih načina vožnje:

- STANDARDNI NAČIN VOŽNJE: za putovanja po sunčanim obalnim cestama, planinskim zavojima, autocestama ili po avenijama glavnih gradova. Ovaj način namijenjen je vožnji u uobičajenim uslovima na cesti, s malim mogućnostima za proklizavanje. Osim toga, u ovom se načinu Grip Control može automatski prilagoditi uslovima na cesti.

- PJEŠČANA PODLOGA: kako biste se što više približili najljepšim mjestima za surfanje. Ovaj način nudi opciju istovremenog proklizavanja oba prednja pogonska točka kako biste mogli upravljati automobilom po mekanoj podlozi i kako ne biste zapeli u pijesku. Može se koristiti i do brzine od 120 km/h, nakon čega automatski prelazi na "standardni način vožnje".

- SVE PODLOGE: za mirnu vožnju po svim klizavim podlogama (blato, vlažna trava, zemljani putevi). Djelujući kao blokirajući diferencijal, ovaj način vožnje omogućuje pokretanje vozila u posebnim uslovima prenoseći najveći okretni moment na točak s najboljim prianjanjem. Može se koristiti i do brzine od 80 km/h, nakon čega automatski prelazi na "standardni način".

- SNJEŽNA PODLOGA: za posjetu najljepšim zimskim sportskim odredištima. Ovaj način vožnje trenutno prilagođava proklizavanje oba pogonska točka slabo prianjajućim podlogama na kojima se nalazi, kako biste sigurno i bezbrižno mogli voziti cestama pokrivenima snijegom. Čim vozilo dosegne brzinu od 50 km/h, sustav automatski prelazi na "standardni način vožnje".

- ESP OFF: moguće je isključiti ESP (aktivan do brzine od 50 km/h).

Funkcionalan i moderan dizajnCitroën C4 Cactus Rip Curl ističe se jedinstvenim dizajnom koji je istovremeno lijep i praktičan. Ova specijalna serija spaja savremenost i dinamičnost svijeta surfanja. Vizualno se ističe ekskluzivnim unutrašnjim kao i vanjskim detaljima.

Specifični izgled Citroën C4 Cactus Rip Curl uključuje: bijela kućišta vanjskih retrovizora, bijele krovne nosače kao i sjajnu bijelu naljepnicu koja, postavljena okomito na prednji blatobran, spaja geometrijske motive logotipa marke Rip Curl.

Na zadnjim bočnim trokutnim staklima prevladava vodoravno postavljeni motiv kojem je dodan potpis marke Rip Curl otisnut bijelim slovima. Ovim grafičkim prikazom automobil je u potpunosti uronjen u svijet surfanja.

Citroën C4 Cactus Rip Curl također krasi zaštitna obloga sive boje Aluminium na prednjim i zadnjim odbojnicima, koja ističe njegov "pustolovni" izgled. Airbump, grafički i funkcionalni element koji daje C4 Cactusu upečatljiv izgled i štiti njegovu karoseriju, u ponudi je u crnoj boji (serijska boja), ali dolazi i u drugim bojama (Dune, Chocolate i Grey) kako bi svatko mogao svoj Citroën C4 Cactus Rip Curl prilagoditi svojim željama.

Prilikom lansiranja modela Citroën C4 Cactus Rip Curl na tržište, u katalogu će biti ponuđeno pet različitih boja karoserije: smeđa Olive/ crna Obsidien / crvena Aden / siva Aluminium ili bijela Perle Nacré. Citroën planira potkraj godine dodati u katalog i jedinstvenu boju: plavu Baltic koja dodatno naglašava linije modela Citroën C4 Cactus Rip Curl.

Kabina ovog modela posebne je energične i dinamične narančaste boje Pulp. Sigurnosni pojasevi narančaste boje Pulp kontrastiraju sivoj boji Mica (serijska boja) tkanenih presvlaka i crnoj boji presvlaka u kombinaciji kože i tkanine (dostupne u opciji). Podloga u automobilu iste je boje. Tepisi su ukrašeni prošivima narančaste boje Pulp i naljepnicom s logotipom marke Rip Curl.

Zvučnici u automobilu Citroën C4 Cactus Rip Curl naglašeni su ukrasnim elementima u narančastoj boji Pulp koji kontrastiraju unutarnjem uređenju sive boje Stone koja prevladava u unutrašnjosti. Naposljetku, podsjećajući na putne torbe i bijeg u nepoznato, armaturna je ploča s vozačeve strane pročišćena i povezana s komandama na 7” tabletu osjetljivom na dodir, a poklopac pretinca za rukavice (TOP BOX) nalik je putnim kovčezima s remenjem i zakovicama.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...